Heerlijk hoor, nog meer concurrentie op de online videomarkt! Marktleider YouTube krijgt concurrentie van IGTV, een nieuwe dienst van Instagram. Of ja, eigenlijk van Facebook dus. Voor de mensen met een verticaal video syndroom – ook wel bekend als VVS – is het helaas geen aanrader, aangezien IGTV gericht is op verticale video’s. Logisch, aangezien verticale video’s tegenwoordig mainstream zijn geworden. Hate it or love it!

Geniale zet of totale flop?

Dat moet de tijd natuurlijk nog gaan uitwijzen. Zelf erger ik me altijd groen en geel aan verticale video’s, maar zelfs ik maak ze. Ook al kun je horizontaal filmen met een smartphone, toch film je automatisch verticaal omdat je smartphone dat ook is. De populariteit van de Stories op Snapchat en Instagram zeggen ook veel over de kansen van IGTV, aangezien er gigantisch veel video’s worden gedeeld via deze sociale netwerken. Blijkbaar zitten de meeste mensen er niet zo mee, dus waarom ook niet?

Onlangs heeft YouTube een update gehad waardoor het ook daar mogelijk is geworden om probleemloos verticale video’s te uploaden. Een grote ergernis onder veel gebruikers, aangezien er normaliter altijd zwarte balken te zien zijn die de beeldresolutie moeten vullen. Niet echt tof om te zien dus.

Van alle markten thuis, dus ook IGTV

Bij Lekkergoings Media kunt u altijd terecht voor al uw wensen qua online video. Originele video content voor IGTV is dus ook gewoon vanzelfsprekend. Neem contact op via deze link – binnen 24 uur een reactie terug, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor originele video content, op maat gemaakt voor bijvoorbeeld uw Stories op Instagram en Snapchat. Creativity is art!

Reageren mag, elke dag!